Stylizovaná grafika ve videohrách - Dušek, Ondřej (2020)
Má bakalářská práce se zabývá grafickými styly videoher se zaměřením na stylizovaný grafický styl a stylizovanou grafiku videoher. Na základě předchozích studií vymezím jednotlivé typy grafických stylů, individuálně je popíšu a porovnám mezi sebou. Následně se blíže zaměřím na stylizovanou grafiku a popíšu její obecné charakteristiky, historický vývoj, užívané postupy při tvorbě grafiky, výhody oproti ostatním stylům grafiky a jiné aspekty. Dále se v této práci zabývám analýzou stylizovaného grafického stylu konkrétní hry a praktické tvorby stylizovaného 3D modelu. Hlavním cílem této bakalářské práce je prozkoumání stylizované grafiky a její historie a vysvětlení jejích principů a smyslu, stejně jako jejího vlivu na samotnou hru a hráče. Za cíl mé práce také považuji seznámení čtenáře s tématikou grafických stylů videoher obecně. V rámci praktické části chci popsat proces tvorby stylizovaného 3D modelu, a představit rozhodovací procesy a úskalí, se kterými se tvůrce může setkat.