Kryptoměny založené na technologii Blockchain - Nulíček, Jakub (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou kryptoměn založených na technologii blockchain. Kryptoměny z různých generací jsou založeny na různých verzích blockchainu, proto byl z každé generace vybrán jeden zástupce. Z první generace byl vybrán Bitcoin, z druhé generace Ethereum a z generace třetí Cardano. Hlavním přínosem této práce je srovnání vybraných kryptoměn dle svědomitě stanovených kritérií. Každé kritérium bylo zvoleno ze specifického důvodu, blíže popsaného v dané kapitole. Všechna provedená srovnání pracují s vývojem hodnot od vzniku dané kryptoměny až do současnosti. V závěru práce je na základě získaných poznatků zhodnocen vývoj všech srovnávaných kryptoměn i jejich případný budoucí potenciál.