Vstup značky Starbucks do retailu v České republice - Plichtová, Kateřina (2020)
V roce 2018 byla uzavřena globální kávová aliance mezi společností Nestlé a Starbucks. Nestlé získalo výhradní práva prodávat kávy značky Starbucks v potravinových obchodech. Na českém trhu se tyto produkty začaly prodávat v září 2019. Cílem diplomové práce je zjistit, zda konzumenti kávy zaznamenali produkty Starbucks v retailu. V teoretické části diplomové práce jsou popsány klíčové pojmy a poznatky z odborných článků a literatury vztahující se k dané problematice. V praktické části je na základě analýzy sekundárních dat představen trh kávy v České republice. Poté je představen marketingový mix a komunikační strategie využitá při zavedení produktů v září 2019, která je na závěr zhodnocená a jsou navrženy případné změny do budoucna. Poslední část práce je vlastní kvantitativní výzkum, jehož cílem je zjistit, zda konzumenty kávy zasáhla zvolená komunikační strategie.