Vliv online marketingových aktivit na prodej kapslové kávy na konkrétním e-shopu - Fialová, Andrea (2020)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením online marketingových aktivit značky Nescafé Dolce Gusto, které probíhaly v roce 2019 na online supermarketu iTesco.cz. V teoretické části je představen trh e-commerce v České republice, dále je věnována pozornost online marketingu a jeho nástrojům a poslední část se zabývá nákupním chováním spotřebitelů. Praktická část je rozdělena na tři části. V úvodní části je pozornost věnována trhu kávy v České republice, dále je představena značka Nescafé Dolce Gusto a společnost Nestlé, pod kterou spadá. Následuje analýza konkurence a také představení online supermarketu iTesco.cz, včetně možností forem propagace. Druhá část se zabývá analýzou sekundárních dat s cílem vyhodnocení ekonomické efektivnosti realizovaných kampaní a třetí část je věnována hloubkovým rozhovorům, jejichž cílem bylo blíže poznat spotřebitelské chování právě při nákupu kávových kapslí. Zjištěné poznatky a doporučení mohou být v budoucnu cenným přínosem při plánování online marketingových aktivit značky Nescafé Dolce Gusto.