Využitelnost fundamentální analýzy na českém a americkém akciovém trhu - Honek, Michal (2020)
Tato diplomová práce se zabývá fundamentální analýzou a její využitelností na českém a americkém finančním trhu. Cílem diplomové práce je zjistit do jaké míry je fundamentální analýza využitelná na českém a americkém akciovém trhu ve střednědobém investičním horizontu a zda se doporučení vytvořená na jejím základě shodují s reálným vývojem na trhu. V práci budou definovány proměnné, vztahy a souvislosti na jednotlivých úrovních fundamentální analýzy, tedy globální, odvětvové a firemní. V rámci poslední zmíněné úrovně bude popsána vnitřní hodnota akcie a různé metody jejího stanovení. Tyto znalosti budou posléze použity v praxi na třech českých a třech amerických akciových titulech. V závěru práce budou diskutovány vypočítané výsledky, které budou porovnány se skutečným vývojem vybraných akcií na finančních trzích.