Strategická analýza vybraného hotelu s návrhem na doporučení - Příhodová, Daniela (2020)
Práce se zabývá strategickou analýzou Aquapalace Hotel Prague. Cílem je vypracování vnitřní i vnější analýzy podniku a navrhnout vhodná doporučení pro management. V teoretické části jsou představeny pojmy týkající se služeb, cestovního ruchu a marketingu. Součástí je i popis výzkumných metod, o které se praktická část opírá, a sice SWOT analýza a Porterův model pěti konkurenčních sil. V praktické části je nejprve představení analyzovaného hotelu včetně služeb, které nabízí a následně je provedena strategická analýza. Po analýze vnitřního i vnějšího prostředí jsou v závěru práce vytvořena krátkodobá i dlouhodobá doporučení.