Segmentace trhu čokolády v České republice - Květoňová, Barbora (2020)
Ústředním tématem diplomové práce je segmentace trhu tabulkových čokolád v České republice. V teoretické části jsou nejprve popsány pojmy související s tematikou spotřebního chování a jednotlivé marketingové přístupy. Stěžejní část teoretické části je pak věnována vymezení procesu segmentace trhu včetně jednotlivých segmentačních kritérií a přístupů k segmentaci. Cílem praktické části je odkrytí a rozvoj profilu jednotlivých segmentů s využitím primárních a sekundárních dat MML-TGI. Na základě informací získaných z obou výzkumů jsou podrobně popsány výsledné profily odkrytých segmentů a vytvořena marketingová doporučení, jak segmenty co nejefektivněji oslovit.