Automatizace testování platebních terminálů s využitím elekro-mechanických prostředků - Papež, Jan; Doležel, Michal; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Bakalářská práce je zaměřena na automatizaci testování softwaru platebních terminálů, zejména pak na vytvoření návrhu realizace komplexního řešení pro tuto problematiku za pomocí elektro-mechanických prostředků. Jako jeden z možných elektro-mechanických prostředků byla v této práci použita tzv. robotické ruka. Je ovládána jednotlivými kroky, jež jsou součástí testovacích scénářů. Cílem této práce je naleznout a ověřit praktické řešení pro zautomatizování testování softwaru platebních terminálů. Teoretická část bakalářské práce je zaměřená na automatizaci testování softwaru. Praktická část se zprvu věnuje návrhu architektury řešení. Pak se práce zabývá výběrem vhodného elektro-mechanického prostředku k testování softwaru platebních terminálů. Dále je popsána sada skriptů, které byly vytvořeny pro propojení a ovládání robotické ruky s testovacími scénáři. Následně je popsáno vytvoření nového gripperu pro uchycení platebních karet vytištěného pomocí 3D tiskárny. Práce popisuje otestování realizovaného řešení a jeho porovnání s řešením komerčním.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses