Analýza a návrh marketingové komunikace pro insurtech startup - Do, Hai Minh (2020)
Práce se zabývá návrhem marketingové komunikace pro insurtech startup v České republice. Práce vymezuje základní teoretické pojmy a postupy potřebné pro vytvoření marketingové komunikační strategie, která vychází z analýz makro a mikroprostředí. Její součástí je analýza samotné firmy, PEST analýza, Porterova analýza pěti sil a analýzy současné komunikace. Pro potřeby analýz je vytvořeno i dotazníkové šetření, které se zabývá obecným vnímáním pojištění a pojistných produktů jako takových. Výstupy těchto analýz jsou shrnuty do SWOT analýzy. Následně je určena marketingová strategie, respektive marketingové a komunikační cíle, cílová skupina a positioning. Posléze práce navrhuje doporučenou dlouhodobou komunikační strategii, která zahrnuje koncept kreativní strategie a mediální strategii komunikačního mixu.