Analýza a návrh marketingové komunikace pro insurtech startup - Do, Hai Minh; Vávra, Oldřich; Rigerová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Práce se zabývá návrhem marketingové komunikace pro insurtech startup v České republice. Práce vymezuje základní teoretické pojmy a postupy potřebné pro vytvoření marketingové komunikační strategie, která vychází z analýz makro a mikroprostředí. Její součástí je analýza samotné firmy, PEST analýza, Porterova analýza pěti sil a analýzy současné komunikace. Pro potřeby analýz je vytvořeno i dotazníkové šetření, které se zabývá obecným vnímáním pojištění a pojistných produktů jako takových. Výstupy těchto analýz jsou shrnuty do SWOT analýzy. Následně je určena marketingová strategie, respektive marketingové a komunikační cíle, cílová skupina a positioning. Posléze práce navrhuje doporučenou dlouhodobou komunikační strategii, která zahrnuje koncept kreativní strategie a mediální strategii komunikačního mixu.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses