Komparace evropských chytrých měst - Řezníček, Lukáš (2020)
Diplomová práce je zaměřena jednak na vymezení nových pojmů spojených s tématem Smart Cities a dále také na zmapování situace v hlavních městech zemí EU. Cílem je vytvoření komparace hlavního města Prahy a dalších vybraných evropských metropolí. K praktické části diplomové práce byla využita sekundární data, která byla přepočtena do jednotného tvaru, aby bylo možné provést komparaci. Na základě výsledků komparace a dalších sekundárních dat byla vytvořena SWOT analýza města Prahy a byla navrhnuta chytrá řešení, která by ve svém rozvoji mohla Praha využívat.