Vliv cestování na volný čas spotřebitelů - Trinh, Hoang Phong; Vávra, Oldřich; Tahal, Radek, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce se zabývá odkrytím segmentů české populace na základě jejich postojů k cestování, popisuje profily vzniklých segmentů a následně umožňuje čtenáři detailně pochopit chování těchto segmentů i v jiných aspektech volného času. Do výzkumu jsou zapojena data MML-TGI od agentury Median, zpracovaná prostřednictvím programu Data Analyzer. Pro postihnutí kritérií do významných a smysluplných faktorů je využita faktorová analýza. Na základě těchto faktorů je pro odkrytí segmentů užita shluková analýza. Profil jednotlivých segmentů je následně rozvíjený pomocí kontingenčních tabulek, popisné statistiky, časové analýzy a mapy. Výstupy jsou vytvořeny v pokročilých grafech, tabulkách a vyobrazeny ve srozumitelných kategoriích do přehledné grafické podoby. Pět výsledných profilů segmentů pak poskytuje detailní přehled o jejich demografických, geografických, psychografických údajích a volnočasové aktivitě. Ten může sloužit jako klíčový podklad pro firmy a podnikatele pro pochopení spotřebitelů a správné nastavení marketingové strategie. Práce významně obohacuje dosavadní zjištění o cestovním a obecně volnočasovém chování v Česku, a to především jejich uvedením do vzájemných souvislostí.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses