Porovnání úmrtnosti ve vybraných státech Evropské Unie - Ferjanc, Marek (2020)
Cílem této práce je základní seznámení s úmrtnostními tabulkami, jaké druhy existují, stručný popis jejich ukazatelů a způsoby vyrovnávání. Dále pak výběr států, na kterých bude porovnání provedeno, porovnání primárních ukazatelů úmrtnosti ve vybraných státech Evropské unie, výpočet sekundárních ukazatelů úmrtnosti a jejich výsledné porovnání v čase a mezi jednotlivými státy. Závěrečná část práce je věnovaná prognóze naděje dožití.