Porovnání úmrtnosti ve vybraných státech Evropské Unie - Ferjanc, Marek; Fiala, Tomáš, 1953-; Morávek, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Cílem této práce je základní seznámení s úmrtnostními tabulkami, jaké druhy existují, stručný popis jejich ukazatelů a způsoby vyrovnávání. Dále pak výběr států, na kterých bude porovnání provedeno, porovnání primárních ukazatelů úmrtnosti ve vybraných státech Evropské unie, výpočet sekundárních ukazatelů úmrtnosti a jejich výsledné porovnání v čase a mezi jednotlivými státy. Závěrečná část práce je věnovaná prognóze naděje dožití.
Vedoucí práce: Tomáš Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses