Rovnováha pracovního a osobního života úspěšných žen v businessu - Rudová, Šárka; Honsová, Pavlína; Čada, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce se zabývá ženami, které jsou aktivní v profesní rovině na manažerské úrovni a zároveň v domácnosti plní roli matky alespoň jednoho dítěte do 18 let. Cílem práce je totiž zjistit právě to, jak se jim pracovní a rodinný život daří slaďovat a jakou cestu musely ujít při nastavování vlastních pravidel jak se zaměstnavatelem, tak s rodinou. Teoretická část vysvětluje základní pojmy, jakými jsou například work-life balance, well-being, time management aj., ale popisuje i možnosti péče o dítě a možnosti podpory ze strany státu a zaměstnavatele. Praktická část je věnována kvalitativnímu výzkumu ve formě polostrukturovaných hloubkových rozhovorů s konkrétními matkami v businessu. Závěr obsahuje shrnutí rozhovorů a následné diskuse nad jednotlivými postupy spojené s doporučením pro ženy, které si chtějí budovat kariéru a zároveň zastávat roli matky.
Vedoucí práce: Pavlína Honsová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses