Aplikácia marketingu v činnosti politických strán v parlamentných voľbách 2020 na Slovensku - Filčáková, Romana; Boučková, Jana; Procházková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práca sa zaoberá témou aplikácie marketingových nástrojov politickými stranami v parlamentných voľbách 2020 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na vnímanie týchto aktivít voličmi. Cieľom práce je zistiť, aké využívané marketingové nástroje vplývajú na voličov čo najefektívnejšie. Práca analyzuje aktivity, ktoré 4 vybrané politické strany realizovali v predvolebnom období. Následne pomocou pološtrukturovaných rozhovorov zisťuje, čo z nich zaznamenali a vnímali voliči v tomto období a ako na ne reagovali. Výskumu sa zúčastnili 13 respondenti, vybraní na základe kvótneho výberu. Rozhovory boli analyzované metódou kódovania a následne komparáciou zistených faktov sa v práci formulujú odporúčania pre politické strany. Pre efektívnu aplikáciu marketingových nástrojov do nasledujúcich volieb, majú odporúčania pomôcť politickým stranám v tom, ako využiť marketingové nástroje čo najvhodnejšie v kontexte vplyvu na voliča.
Vedoucí práce: Jana Boučková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses