Analýza elektronické preskripce v České republice a návrh pro zlepšení eReceptu z pohledu lékaře a pacienta - Hajná, Tereza; Potančok, Martin; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze elektronické preskripce v České republice z pohledu lékaře a pacienta a návrhu řešení pro zlepšení fungování systému eRecept. Hlavním cílem této práce jsou návrhy řešení, které ulehčí lékařům a pacientům práci s eReceptem. K dosažení tohoto cíle byl použit kvantitativní výzkum formou dotazníků, a to jak pro lékaře, tak pro pacienty. Na základě sesbíraných a zpracovaných dat jsou navržena řešení, která jsou na závěr zvalidována odborníky.V úvodní části je popsáno eHealth v České republice i v zahraničí, kterého je elektronická preskripce součástí. Zbytek úvodní části se věnuje elektronické preskripci v zahraničí a primárně českému projektu eRecept, kde je popsáno fungování informačního systému eRecept, jeho zavedení a jeho budoucnost Zbylá část práce se zaměřuje na eRecept z pohledu pacienta a lékaře. U obou kapitol jsou na začátku podrobněji vysvětleny funkcionality, které daný uživatel používá a následně je popsáno vyhodnocení dotazníků, na které lékaři a pacienti odpovídali. Z informací, které vyplynuly z dotazníků, jsou navrhnuta řešení, která jsou na závěr ohodnocena lékařem, pacientem a IT odborníkem.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses