Strategická analýza - Ježková, Kristýna (2020)
Cílem bakalářské práce je provést strategickou analýzu společnosti PINKO, a. s. Tato společnost působí v mlékárenském odvětví a specializuje se především na výrobu zmrzliny. Bakalářská práce se dělí na dvě části, teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány vybrané nástroje a metody strategické analýzy na základě zvolené literatury. V praktické části jsou následně tyto metody aplikovány na vybraný podnik. Analyzováno je jak makrookolí a mikrookolí podniku, tak i vnitřní zdroje a schopnosti podniku. Výsledky analýz jsou následně shrnuty a sumarizovány pomocí SWOT analýzy. Závěrem práce jsou na základě výsledků analýz formulována konkrétní strategická doporučení pro společnost.