Strategická analýza - Ježková, Kristýna; Krause, Josef, 1978-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem bakalářské práce je provést strategickou analýzu společnosti PINKO, a. s. Tato společnost působí v mlékárenském odvětví a specializuje se především na výrobu zmrzliny. Bakalářská práce se dělí na dvě části, teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány vybrané nástroje a metody strategické analýzy na základě zvolené literatury. V praktické části jsou následně tyto metody aplikovány na vybraný podnik. Analyzováno je jak makrookolí a mikrookolí podniku, tak i vnitřní zdroje a schopnosti podniku. Výsledky analýz jsou následně shrnuty a sumarizovány pomocí SWOT analýzy. Závěrem práce jsou na základě výsledků analýz formulována konkrétní strategická doporučení pro společnost.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses