Financování příspěvkových organizací - Bursíková, Jana (2020)
Diplomová práce je zaměřena na příspěvkové organizace zřízené obcemi. Cílem bylo analyzovat financování příspěvkových organizací se zvláštním zaměřením na vztah neinvestičního příspěvku a osobních nákladů. Práce zprvu shrnuje možnosti poskytování veřejných služeb. Dále je zaměřena na problematiku příspěvkových organizací se zapojením příslušných zákonů. Práce obsahuje analýzu příspěvkových organizací zřízených městem Příbramí se zaměřením na zdroje financování a jejich hospodaření. Nakonec byla provedena kointegrační analýza vztahu mezi neinvestičním příspěvkem a náklady na zaměstnance.