Daňové dopady zaměstnaneckých benefitů u vybraného zaměstnavatele - Bostanová, Kristýna; Wadurová, Lucie; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce „Daňové dopady zaměstnaneckých benefitů u vybraného zaměstnavatele“ se zabývá dopady z pohledu daně příjmů u zaměstnaneckých benefitů u vybrané společnosti. Předmětem mého zkoumání jsou již nastavené benefity v dané společnosti, zjištění požadavků zaměstnanců pomocí anonymního dotazníkového šetření a následné doporučení nastavení benefitního systému pro vybraného zaměstnavatele. Cílem práce je zanalyzovat poskytované zaměstnanecké benefity a jejich dopady z pohledu daně z příjmů u vybraného zaměstnavatele. Na základě dotazníkového šetření mezi zaměstnanci je navržena optimalizace benefitního systému s ohledem na daň z příjmů. Tato optimalizace je vytvořena z pohledu zaměstnavatele i zaměstnance. První část diplomové práce se věnuje obecně zaměstnaneckým benefitům a jejich právní a daňové úpravě. Druhá část se detailně zaměřuje na daňové dopady vybraných zaměstnaneckých benefitů. Třetí část obsahuje samotnou analýzu benefitů u vybraného zaměstnavatele a její zhodnocené výsledky. Ve čtvrté části je zakončena analýza návrhem optimalizace benefitního systému s ohledem na daňové dopady.
Vedoucí práce: Lucie Wadurová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses