Vyhodnocení nahrazení klasických automobilů elektromobily v rozvážkové společnosti - Hovorka, Petr; Mikan, Pavel, 1963-; Sieber, Patrik, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Společnost je velmi závislá na ropě. Ropné zásoby se rok od roku a tenčí, a proto selidstvo snaží přijít na nový způsob, jak pohánět stroje a dopravní prostředky. Cílembakalářské práce je nastínit předpoklady většího rozšíření elektromobilů vespolečnosti a výpočet ekonomické výhodnosti takové technologie v konkrétnímpodnikovém prostředí. Ekonomické vyhodnocení bude učiněno za využití metodycelkových nákladů spojených s vlastnictvím nejdříve dvou automobilů, jednohos elektrickým pohonem, druhý automobil bude konvenčního, tedy spalovacího, typu.V druhé části budou vyhodnoceny manažerská vozidla opět na základě typu pohonu.Výsledkem práce je to, že v segmentu menších městských automobilů by senevyplatilo investovat do automobilu s elektrickým pohonem, jelikož z velké částijeho velká pořizovací cena tomu zabraňuje a zároveň neexistuje podpora státu, kteráby misky vah vyrovnala. Stejná situace nastává u manažerských vozidel, kde se tatonerovnováha ještě prohlubuje.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses