Product placement a jeho uplatnění ve vybraném českém filmu - Stoklasová, Adéla (2020)
Diplomová práce se zabývá filmovým product placementu. Jejím cílem je na základě vlastního šetření zjistit vnímání tohoto marketingového nástroje v obecné rovině a následně v souvislosti s konkrétním snímkem. Teoretická část práce představuje pojem product placement a jeho zařazení do marketingového mixu. Dále se zaměřuje na jeho historii, typologii, možnosti umístění a legislativní úpravu. V neposlední řadě se zabývá možnostmi financování filmu v ČR a procesem integrace product placementu do filmu. Praktická část pak obsahuje analýzu užití product placementu ve filmu Ženy v běhu. Součástí této části je kvantitativní výzkum.