Světelná tvorba ve veřejném prostoru - Záhejská, Regina; Janištinová, Anna; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce popisuje, analyzuje a identifikuje městské světelné prvky; zejména statické pouliční osvětlení, dynamické reklamní osvětlení, projekce a tvůrčí světelné festivaly. Právě světelná show, jako jsou světelné instalace a videomapping představují stať mé práce. Nejdříve se práce zabývá jednotlivými zdroji světla a osvětlení a jejich vlivem na noční město a městskou krajinu. Dále přehledně mapuje české světelné festivaly s důrazem na festival Signal. Porovnáním rozhovorů s kompetentními osobami a výročními zprávami Signal festivalu a také výročními zprávami Magistrátu hl. m. Prahy a ekonomickou zprávou Signal festivalu za rok 2016 práce zkoumá postup realizace festivalu, jeho financování a ekonomický dopad. Výsledky studie byly porovnány s kvantitativním dotazníkovým šetřením 129 náhodných respondentů.
Vedoucí práce: Anna Janištinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses