Přístupy majitelů start-upů k procesu delegování ve fázi růstu - Šišková, Kristýna; Lukeš, Martin, 1976-; Svobodová, Ivana, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce zkoumá přístupy zakladatelů rychle rostoucích firem k delegování. Důraz je kladen především na změnu rolí a struktury společnosti, procesu získávání nových zaměstnanců, přístupu a vztahu k delegování nebo kontrolních mechanismů nutných k efektivnímu řízení firmy. Zároveň je pozornost zaměřena na opatření firem reagující na plošná omezení zapříčiněná výskytem COVID19. Kvalitativního výzkumu se zúčastnilo 11 českých podnikatelů. Dle získaných výsledků lze za typický rys v přístupu k delegování mezi zakladateli startupů označit absenci vědomého využívání delegování jako nástroji k rozvoji zaměstnanců. Delegováním často reagují na nedostatek času spojený s problémem prioritizace úkolů. Velice flexibilně přistupují k získávání pracovníků a úspěšně zvládají překážky spojené s omezeními v souvislosti s onemocněním COVID19.
Vedoucí práce: Martin Lukeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses