Zavádění moderních metodik řízení projektu (případová studie) - Weigrichtová, Klára; Oškrdal, Václav; Vrabec, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce s názvem Zavádění moderních metodik řízení projektu se soustředí především na metodiku SCRUM. Teoretická část stručně popisuje zásady této metodiky a její hlavní myšlenku. Druhá, praktická část této bakalářské práce popisuje implementaci této metodiky v upravené formě na ne ICT firmu. Hlavním cílem je pochopit myšlenku SCRUM a otestovat si její efektivnost na reálném projektu. Pro získání jedinečných dat a zkušeností byla zvolena právě ne ICT firma. Jak je zmíněno v předešlém odstavci výchozí metodikou celé práce je metodika SCRUM. Po pečlivém zkoumání každého artefaktu, role a procesu, byla zavedena do firmy XY. Závěr z testování této metodiky byl rozsáhlý. Zavedení metodiky SCRUM do firmy XY bylo neúspěšné. Vzhledem však k implementaci zcela nové a neznámé metodiky do týmů, který nikdy jako tým nepracoval, byly výsledky týmu poměrně pozitivní. Zda byla metodika efektivní, nebo ne, nelze říci s plnou jistotou. Implementace takovéto metodiky je dlouhý proces a projekt v případě této bakalářské práce trval pouhé 2 měsíce. Navíc byl předčasně zrušen z důvodů vyhlášení nouzového stavu vládou ČR, z důvodu šíření nákazy COVID-19. Jeden z úspěšných výsledků, je zavedení podpůrného informačního nástroje – Trello. Zjednodušila a zefektivnila se komunikace, rychlost reakce na problém nebo změnu a transparentnost práce celého týmu.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses