Distribuce informací a dokumentů s vazbou na digitalizaci v námořní a intermodální přepravě - Lebedev, Evgeny (2020)
Téma digitalizace v logistice a konkrétně v námořní přepravě se stává v kontextu růstu zájmu veřejnosti o téma průmyslové revoluce 4.0. čím dál aktuálnějším. Diplomová práce má stanovené dva hlavní cíle. Prvním je vyhodnocení aktuálního stavu míry digitalizace informačních toků a elektronizace dokumentů ve vybrané rejdařské společnosti za využití metody případové studie a modelů digitální zralosti. Dalším je pak analýza aktuálního stavu míry digitalizace sektoru kontejnerových přeprav a zjištění, zda lze za aktuálních podmínek zcela digitalizovat informační toky a využívat dokumenty související s přepravou a obsahem kontejnerů, a zda je to možné již výhradně v elektronické podobě. Tato analýza je provedena na základě polostrukturovaných rozhovorů a uplatnění kvalitativní metody zakotvené teorií.