Distribuce informací a dokumentů s vazbou na digitalizaci v námořní a intermodální přepravě - Lebedev, Evgeny; Kolář, Petr; Svrčková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Téma digitalizace v logistice a konkrétně v námořní přepravě se stává v kontextu růstu zájmu veřejnosti o téma průmyslové revoluce 4.0. čím dál aktuálnějším. Diplomová práce má stanovené dva hlavní cíle. Prvním je vyhodnocení aktuálního stavu míry digitalizace informačních toků a elektronizace dokumentů ve vybrané rejdařské společnosti za využití metody případové studie a modelů digitální zralosti. Dalším je pak analýza aktuálního stavu míry digitalizace sektoru kontejnerových přeprav a zjištění, zda lze za aktuálních podmínek zcela digitalizovat informační toky a využívat dokumenty související s přepravou a obsahem kontejnerů, a zda je to možné již výhradně v elektronické podobě. Tato analýza je provedena na základě polostrukturovaných rozhovorů a uplatnění kvalitativní metody zakotvené teorií.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses