Analýza dopadu nových pravidel IFRS pro leasingy - Ludvíková, Kristýna (2020)
Předmětem diplomové práce „Analýza dopadu nových pravidel IFRS pro leasingy“ je v teoretické části porovnání staré úpravy leasingu dle IAS 17 s novými pravidly dle standardu IFRS 16. V praktické části se práce zabývá analýzou míry vlivu zavedení nového standardu IFRS 16 na účetní výkazy a rovněž na vybrané finanční ukazatele společností z ekonomických sektorů letecká doprava a zdravotnictví, a porovnání jejích výsledků s radou IASB předpokládanými dopady implementace na jednotlivé společnosti i na ekonomické sektory, a s predikcemi dopadů samotných společností na jejich účetní výkazy.