Analýza dopadu nových pravidel IFRS pro leasingy - Ludvíková, Kristýna; Vašek, Libor, 1978-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Předmětem diplomové práce „Analýza dopadu nových pravidel IFRS pro leasingy“ je v teoretické části porovnání staré úpravy leasingu dle IAS 17 s novými pravidly dle standardu IFRS 16. V praktické části se práce zabývá analýzou míry vlivu zavedení nového standardu IFRS 16 na účetní výkazy a rovněž na vybrané finanční ukazatele společností z ekonomických sektorů letecká doprava a zdravotnictví, a porovnání jejích výsledků s radou IASB předpokládanými dopady implementace na jednotlivé společnosti i na ekonomické sektory, a s predikcemi dopadů samotných společností na jejich účetní výkazy.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses