Analýza vybraných aspektů a přístupů k práci s týmem - Plachá, Šárka (2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vybraných aspektů a přístupů k práci s týmem. Hlavní myšlenkou teoretické části je vytyčit prvky řízení projektu a řízení lidských zdrojů se zaměřením na týmovou práci. V práci je pak shrnuto pojetí týmové práce společně s několika metodami tvorby a vedení týmu. Kromě toho se práce zaměřuje na trendy týmové práce v 21. století v České republice a nejčastější bariéry týmové práce v České republice s porovnáním ve světě. Druhá část je pak zaměřená na shromažďování a analýzu empirických dat. Nalezneme zde porovnání týmů z firmy X ze soukromého sektoru a firmy Y ze státního sektoru. A to v oblastech pojetí týmové práce, funkčnost týmu v nynější situaci, připravenost na home-office, řízení týmu jeho vedoucím a motivace v týmu. V původním záměru plánování cíle a výstupů empirické sondy bylo ještě doplnění dotazníkového šetření metodami kvalitativního výzkumu, a to polostrukturovanými rozhovory se zaměstnanci firem obou sektorů. Bohužel však vzhledem ke společenské situaci způsobené nouzovým stavem v návaznosti na pandemii Covid-19, jsem mohla zrealizovat pouze dotazníkové šetření. A ač jsem si vědoma omezené výpovědní hodnoty tohoto šetření, přinesl výsledek několik zajímavých nezodpovězených otázek, které by mohly sloužit jako podklady k dalším výzkumům.