Identifikácia odľahlých konverzácii - Vajdečka, Peter; Černý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Bakalárska práca sa zameriava na spracovanie vstupných textových dát, ktoré sa neskôr použijú na vytvorenie umelej inteligencie. Kladieme si za cieľ najskôr transformovať textové konverzácie do numerickej podoby vo forme vektorov. Následne identifikujeme odľahlé konverzácie na dátach, ktoré boli už viac krát aktualizované kvôli chýbam pri manuálnom označovaní veľkého množstva dát človekom. Napriek viacerým aktualizáciám dát sme pomocou metód strojového učenia a štatistiky dokázali, že sa v dátach stále nachádzajú chyby triedenia konverzácií do tém. Použitý model aplikujeme prvýkrát na konverzáciách. Tento model je založený na lokálnej miere odľahlosti aplikovaním umelých neurónových sietí a testovaním logistickej regresie. Navrhnutím tohto modelu na konverzáciách identifikujeme nesprávne zaradené konverzácie, čo môže vylepšiť výkon akejkoľvek formy umelej inteligencie.
Vedoucí práce: Michal Černý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses