Motivace a stimulace zaměstnanců – analýza použitých metod ve vybraném podniku - Jakešová, Adéla (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá motivací a stimulací zaměstnanců v daném anonymním podniku. Teoretická část je zaměřena na pojmy motivace a její nejznámější teorie, stimulace a stimulační prostředky a na závěr řízení pracovního výkonu, který řadíme mezi klíčové procesy v oblasti motivace a stimulace zaměstnanců. Praktická část je založena na analýze formou dotazníkového šetření ve vybrané společnosti. Respondentům byly kladeny otázky obecně na motivační systém v podniku, ale hlavně na práci manažera, jelikož je prokázáno, že manažer je jedním z důležitých motivátorů a demotivátorů zaměstnanců. Na základě výsledků dotazníku byla vznesena doporučení, v jakých oblastech prostor k vylepšení metod motivace a stimulace zaměstnanců.