UX testování a jeho význam pro návrh prodejní strategie - Polívka, Miroslav; Andera, Michal, 1984-; Mareš, Jan, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce zkoumá propojenost UX testování s návrhem prodejní strategie. Cílem bylo přinést analýzu uživatelského zážitku pro software Graphic Standard, která poslouží pro poslední fázi vývoje před vstupem na trh. Na základě analýzy byl vytvořen návrh prodejní strategie pro zavedení produktu na trh. Testování probíhalo pomocí online videohovorů se sdílením obrazovky, kde přímo v softwaru respondenti plnili zadané úkoly podle sestaveného skriptu. Celkem testování absolvovalo 15 respondentů, kteří pomohli odhalit základní problémy snižující uživatelský zážitek z práce v softwaru. Výstupem z testování je závěrečná zpráva s přehledem chyb a problémů společně s návrhem jejich řešení a opatření. Závěr práce je věnován doporučením pro tvorbu prodejní strategie k zavedení produktu na trh, který obsahuje strategické cíle, marketingový a komunikační mix, Value Proposition Canvas, konkurenční a obchodní strategii.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses