Business model firmy prodávající oblečení pro psy - Sedláček, Ondřej (2020)
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit business model pro podnikatelský nápad. Následně jej za pomocí průzkumu co nejvíce přizpůsobit potřebám a touhám trhu. V teoretické části jsou popsány známé informace z oblastí business modelů, analýzy konkurence či průzkumu trhu. Ten byl prováděn třemi způsoby – online dotazník, analýza reklamní kampaně na internetu a také analýza návštěvnosti webové stránky. Byla tedy vytvořena webová stránka a k ní reklamní kampaň. Výsledky průzkumu vedli k zjištění, že cílová skupina je velmi malá a nemá smysl nyní projekt realizovat. Nicméně v budoucnu se situace a trh může změnit. Získané poznatky také mohou využít již existující firmy pro lepší zacílení na své zákazníky.