Data mining na reálných datech z realitního trhu - Čáp, Jiří; Chudán, David; Vodňanský, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Cílem práce je nalezení zajímavých vztahů pro data z realitního trhu. Data byly získány z webu kaggle.com, který je zaměřený na strojové učení a analýzu dat. Data byly poskytnuté bankou Sberbank, která v roce 2017 zadala soutěž o nejlepší prediktivní model.V teoretické části je shrnutí potřebné teorie pro praktickou část práce. Je představena oblast dobývání znalostí z databází dle metodiky CRISP-DM. Dále jsou popsány metody a analytický nástroj BigML, který je použit k analýze v praktické části. Praktická část práce představuje oblast realitního trhu, je zde popsáno dobývání dat z databází dle metodiky CRISP-DM. Jsou zde popsána specifika realitního trhu, dataset ze kterého byly vybrány klíčové atributy pro analýzu, proces přípravy dat pro analytický nástroj BigML, analýza pomocí nástroje BigML a vyhodnocení výsledků analýzy.
Vedoucí práce: David Chudán
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses