Využití DEA modelů v oblasti TV reklamy - Malý, Jan; Zýková, Petra; Jablonský, Josef, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato práce pojednává o aplikaci DEA modelů v oblasti televizních reklam. DEA modely jsou jednou z oblastí lineární optimalizace a zabývají se měřením relativní efektivnosti homogenních produkčních jednotek v různých oblastech. Teoretická část práce je rozdělena do dvou kapitol, přičemž v první kapitole jsou přiblíženy základní principy DEA modelů, samotný pojem efektivnost a dále jsou zde představeny konkrétní modely, které jsou využity v praktické části. Ve druhé kapitole je přiblížen svět televizních reklam a vymezení jejich základních pojmů. Praktická část práce se věnuje aplikaci DEA modelů na reálná data, v oblastech plánování a auditu. V závěru jsou shrnuty zjištěné poznatky a zhodnocení možnosti relevantního využití těchto modelů v praxi.
Vedoucí práce: Petra Zýková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses