Analýza business modelů audiovizuálního studia - Pánek, David; Svobodová, Ivana, 1969-; Mísař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato práce se zabývá hledáním zákaznických segmentů pro zkoumané audiovizuální studio, zabývá se rovněž identifikací jeho silných a slabých stránek a upravuje stávající business model studia tak, aby byl pro zákazníky co nejvíce atraktivní. Práce nejdříve objasňuje problematiku, živnostenského podnikání, influencer marketingu a problematiku business modelů. Dále se věnuje zkoumání zmíněného audiovizuálního studia z hlediska nabízených služeb nebo aktuálních zákazníků a následně na situaci studia aplikuje vybraný business model Lean Canvas z hlediska současného i budoucího stavu. Na základě analýzy Porterových pěti sil je posléze provedena analýza trhu, která je podpořena průzkumem trhu, který je realizován prostřednictvím dotazníkového šetření. Následně je pomocí situační analýzy a metod kvalitativního výzkumu provedeno hledání potenciálních nových zákaznických segmentů, přičemž vedlejším produktem snahy určit nové zákaznické segmenty je určení cenotvorby studia, formy příjmových toků a určení nabízených druhů tvorby, na které by se studio mělo zaměřit.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses