Využití mHealth v dermatologii - Poustka, Adam; Potančok, Martin; Karkošková, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Má bakalářská práce se zabývá využitím mHealth řešení v dermatologii. Hlavním cílem práce je vytvoření konceptu využívající principů umělé inteligence, který by integroval mHealth do oboru dermatologie v podmínkách České republiky, konkrétně do oblasti diagnózy a prevence dermatologických onemocnění.Na základě analýzy procesu dermatologického vyšetření je proveden návrh implementace mHealth řešení do dermatologické péče.Úvodní teoretická část definuje a pojednává o mHealth, představuje bariéry a příležitosti pro implementaci. Druhá část je věnována analýze trhu s mobilními aplikacemi, které jsou zaměřeny na mobilní zdraví. Také je v této části představena legislativa upravující použití těchto aplikací a technologické předpoklady pro využití. Nejdůležitější je třetí praktická část, která obsahuje analýzu procesů dermatologa, výběr a analýzu vhodných mHealth řešení. V závěrečné části je vyhodnocena úspěšnost implementace a zhodnocení dopadů této implementace na péči o pacienta a přínosů pro dermatologa.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses