Vliv komercializace tradiční lidové kultury na rozvoj a život obce Holašovice - Krejčířová, Dora; Malcová, Zuzana, 1954-; Skopová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem bakalářské práce je zmapovat a zhodnotit aktivity a události, spojené s komercializací tradiční lidové kultury, které se podílely či nadále podílejí na rozvoji a životě obce Holašovice stejně tak jako na životě jejích obyvatel. Otázkou je, zdali tyto skutečnosti působí na obec a její obyvatele pozitivně či negativně. Velkou roli v této problematice zaujímá fakt, že obec Holašovice je zapsaná na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Teoretická část vysvětluje podmínky, výhody a nevýhody spojené se zápisem památky na seznam světového kulturního a přírodího dědictví UNESCO. Dále pojednává o dalších dokumentech spojených s tradiční lidovou kulturou. Další části představují, jak je tradiční lidová kultura prezentovaná již konkrétně na případu obce Holašovice. Navrhuje další kroky, které by se daly uskutečnit k dalšímu získání financí pro rozvoj obce. Tyto kroky jsou zaměřeny především na akce, které by se mohly opírat o tradiční lidovou kulturu.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses