Vztah českých spotřebitelů k udržitelným obalům - Tkáčová, Dominika (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou ekologicky udržitelných obalů potravin s tím, jak je vnímají mladí čeští spotřebitelé. Hlavním cílem této práce je zanalyzovat vnímání těchto obalů spotřebiteli, navrhnout doporučení ohledně lepší komunikace a prezentace ekologicky udržitelných obalů pro veřejnost a také zlepšit povědomí o těchto obalech. Závěrečná práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje problematice obalů, definování ekologicky udržitelných obalů, vnímání obalů spotřebiteli a následně výzkumům ze zahraničí. V praktické části je popsána metodika sběru dat a provedeného kvalitativního výzkumu. Následně je provedena analýza dat získaných z polostrukturovaných rozhovorů s respondenty. V závěru jsou výsledky kvalitativního výzkumu interpretovány a srovnány se současnými výsledky výzkumů ze zahraničí.