Vztah českých spotřebitelů k udržitelným obalům - Tkáčová, Dominika; Chytková, Zuzana; Pašmik, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou ekologicky udržitelných obalů potravin s tím, jak je vnímají mladí čeští spotřebitelé. Hlavním cílem této práce je zanalyzovat vnímání těchto obalů spotřebiteli, navrhnout doporučení ohledně lepší komunikace a prezentace ekologicky udržitelných obalů pro veřejnost a také zlepšit povědomí o těchto obalech. Závěrečná práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje problematice obalů, definování ekologicky udržitelných obalů, vnímání obalů spotřebiteli a následně výzkumům ze zahraničí. V praktické části je popsána metodika sběru dat a provedeného kvalitativního výzkumu. Následně je provedena analýza dat získaných z polostrukturovaných rozhovorů s respondenty. V závěru jsou výsledky kvalitativního výzkumu interpretovány a srovnány se současnými výsledky výzkumů ze zahraničí.
Vedoucí práce: Zuzana Chytková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses