Vliv stresu na pracovní výkon - Nguyen, Thi Loan (2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku stresu a jeho vlivu na pracovní výkon zaměstnanců převážně. Cílem této práce je identifikovat stresové faktory v pracovním prostředí a zjistit, zda mají vliv na výkon pracovníka. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá vymezením základních charakteristiku týkající se stresu, dále definuje pojmy související s pracovním stresem, a nakonec se zabývá souvislostí mezi stresem a výkonem. V praktické části je popsána metodologie provedeného výzkumu a jsou představeny zjištěné výsledky. Analýza je provedena pomocí dotazníkového šetření a na základě získaných výsledků jsou následně navržena opatření pro eliminaci nejčastějších stresorů na pracovišti.