Koučování jako nástroj rozvoje manažerů - Doskočil, Michal (2020)
Bakalářská práce pojednává o problematice koučování jako o nástroji rozvoje manažerů, se zaměřením na proces změny a jejich motivace. Teoretická část vymezuje a definuje pojem koučování, faktory úspěšného koučování, koučování jako styl vedení a zařazuje koučování do kontextu manažerského vzdělávání. S těmito vymezenými oblastmi se nadále pracuje v praktické části, která popisuje proces změny a průběh motivace manažera při koučování. Pro výzkum byly použity metody kvalitativní, a to polostrukturované hloubkové rozhovory s manažery. Cílem této práce je popsat vlivy koučování, které působí na rozvoj manažera a následně formulovat zajímavé oblasti pro další zkoumání.