Strategická analýza - Vítová, Simona (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou společnosti Marks and Spencer Czech Republic, a.s. Cílem bakalářské práce je pomocí nástroje strategické analýzy určit a zhodnotit současné postavení společnosti Marks and Spencer Czech Republic, a.s. v České republice. Výsledným přínosem práce je, kromě samotné strategické analýzy, vytvoření strategických doporučení, kam by se společnost měla ubírat, aby posílila svou pozici na trhu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje a definuje jednotlivé části strategické analýzy a praktická část aplikuje poznatky z teoretické části. Strategická analýza se skládá z externí a interní analýzy, jejichž výstupy vedou k vytvoření SWOT analýzy a sestavení strategických doporučení. V závěru jsou shrnuty podstatné informace z provedené strategické analýzy a strategických doporučení.