Strategická analýza - Vítová, Simona; Krause, Josef, 1978-; Kubíčková, Klára, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou společnosti Marks and Spencer Czech Republic, a.s. Cílem bakalářské práce je pomocí nástroje strategické analýzy určit a zhodnotit současné postavení společnosti Marks and Spencer Czech Republic, a.s. v České republice. Výsledným přínosem práce je, kromě samotné strategické analýzy, vytvoření strategických doporučení, kam by se společnost měla ubírat, aby posílila svou pozici na trhu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje a definuje jednotlivé části strategické analýzy a praktická část aplikuje poznatky z teoretické části. Strategická analýza se skládá z externí a interní analýzy, jejichž výstupy vedou k vytvoření SWOT analýzy a sestavení strategických doporučení. V závěru jsou shrnuty podstatné informace z provedené strategické analýzy a strategických doporučení.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses