Grafové databáze a jejich využití - Šulc, Jan (2020)
Tato práce se jako celek zabývá grafovými databázemi. Jejím hlavním cílem je výzkum daného tématu a následné využití získaných znalostí v rámci praktické části na konkrétním příkladu. Teoretická část je rozdělena na dvě hlavní části, kde se první část zabývá teorií grafů jakožto nutným úvodem a druhá část se zabývá grafovými databázemi. Praktická část se zabývá vymyšlením a implementací algoritmu pro rozpoznávání stejných identit v rámci grafové databáze. Praktická část začíná výběrem vhodného databázového systému pro implementaci algoritmu a pokračuje jeho popisem. Následuje seznámení se s daty a samotné řešení problému v rámci zvoleného databázového systému.