Grafové databáze a jejich využití - Šulc, Jan; Pejčoch, David; Dudáš, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato práce se jako celek zabývá grafovými databázemi. Jejím hlavním cílem je výzkum daného tématu a následné využití získaných znalostí v rámci praktické části na konkrétním příkladu. Teoretická část je rozdělena na dvě hlavní části, kde se první část zabývá teorií grafů jakožto nutným úvodem a druhá část se zabývá grafovými databázemi. Praktická část se zabývá vymyšlením a implementací algoritmu pro rozpoznávání stejných identit v rámci grafové databáze. Praktická část začíná výběrem vhodného databázového systému pro implementaci algoritmu a pokračuje jeho popisem. Následuje seznámení se s daty a samotné řešení problému v rámci zvoleného databázového systému.
Vedoucí práce: David Pejčoch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses