Analýza postupů při výrobě animovaných filmů - Spěváková, Klára; Krist, Antonín; Krauz, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Táto bakalářská práce se věnuje analýze techniky a postupů dvou animovaných filmů. Teoretická část popisuje důležité události v oblasti animace, uvádí základní přehled jednotlivých animačních technik, následuje rozbor filmového stylu a použití jednotlivých prvků ve filmu. Praktická část je zaměřena na samotnou analýzu dvou animovaných filmů a jejich porovnání se zjištěnými poznatky z první části. Analýza vychází z neoformalistického rozboru filmu. Práce se věnuje rozboru technologického postupu při výrobě konkrétních animovaných filmů a jaký mají vliv na konečnou vizuální podobu filmu. Konkrétně je zaměřena na loutkovou a počítačovou animaci a na použití speciálních efektů v těchto odvětví. Stěžejní část je vymezena rozboru použitých stylů ve filmech, určení jejich účelu a záměru autora. Hlavním cílem praktické analýzy je zjistit, jak jednotlivé styly a postupy ovlivňují celkové vyznění a pochopení filmu. Zároveň je záměrem určit, zda je vůbec možné k analýze animovaného filmu přistupovat stejnou metodou jako k analýze filmu hraného.
Vedoucí práce: Antonín Krist
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses