Optimalizácia IT nákladov vo firme - Varzaly, Rastislav (2020)
V moderných firmách sú IT riešenia a produkty kľúčové pre fungovanie a výkonnosť firmy. Vo všeobecnosti zložitosť IT v týchto firmách je pomerne vysoká a náklady na IT sú zodpovedajúcim spôsobom zložité. V teoretickej časti sa táto práca zaoberá problémami komplexnej povahy nákladov IT. Popisuje IT prvky a triedi ich do kategórii IT nákladov, ktoré zadefinuje a opíše. Ďalej táto práca ukáže metódu ako efektívne vieme zistiť náklady IT a aká je možnosť optimalizácie týchto nákladov.V praktickej časti tejto práce sa zistia komponenty IT danej firmy. Získajú sa jednotlivé náklady týchto komponentov. Tieto komponenty sa zhrnú a zhodnotia. Výstupom bude zhrnutie týchto nákladov a návrh optimalizácie pre danú firmu.